САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Јединствени Синдикат Телекома Србија као најбројнији репрезентативни синдикат у компанији износи своје програмско определење противљења већинске  приватизацији Телекома Србије.

Искуства из ранијег периода као и искуства приватизованих компанија из сектора телекомуникација код нас у региону и шире нас опомињу да не чинимо исте грешке.

Препуштање државног капитала на управљање страним државама је економска капитулација, која доводи до масовног смањења радне снаге који постају терет социјалних фондова. Ефикасност управљања у тако приватизованим компанијама се огледа у подизању цена услуга и изношење тако створеног екстра профита, занемарујући социјално одговорну  улогу коју има компанија у домаћем власништву.

Телеком Србија се може сматрати великим домаћим инвеститором који сваке године улаже преко 150 милиона евра у развој и тиме подстиче привреду целог сектора. Такође Телеком Србија је респектабилни регионални оператер  који корисницима услуга пружа најсофистицираније услуге последње генерације и тиме доминира у региону. Нови власник односно стратешки партнер не би имао никакав развојни допринос осим што би осиромашио буџет Србије за 100 милиона евра директних прилива и уништио домаћу индустрију која прати сектор телекомуникација.

Јединствени Синдикат Телекома Србија ће водити аргументовану кампању са свим релевантним факторима у процесу, Владом, менаџментом, стручном јавношћу и грађанима Србије који су директни власници ове важне и успешне компаније.

Наша очекивања су да ће приватизациони саветник  анализирати погубност продаје стратешки важне компаније у околностима рецесије домаће привреде и кризе у еврозони.

Инфо служба ЈСТС